Tramvaje se vrátily na Hradčanskou, oprava skončila o dva dny dříve

Opravený úsek tramvajové trati na třídě Milady Horákové. Foto: Daniel Šabík / DPPOpravený úsek tramvajové trati na třídě Milady Horákové. Foto: Daniel Šabík / DPP

Rekonstrukcí prošel úsek mezi Špejcharem a Prašným mostem.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes obnovil po dvou týdnech plný provoz tramvají v ulici Milady Horákové u stanice metra Hradčanská. Omezený provoz zde byl od 29. dubna kvůli opravě trati v úseku mezi křižovatkou s Badeniho ulicí a křižovatkou se Svatovítskou.

Oprava skončila o dva dny dříve, než byl původní plán, informoval DPP na sociálních sítích. Původně měly začít jezdit až v pondělí.

Oprava změnila provoz deseti linek, byla rozdělena na dvě etapy. Došlo k výměně dožívajících oblouků a nejopotřebenější části kolejových konstrukcí. Týkala se rozvětvení na Špejcharu ve směru od Hradčanské do Badeniho ulice a na Prašném mostě ve směru od Hradčanské do Dejvic.

„Jedná se o exponovaná místa, čemuž odpovídá i míra opotřebení kolejového svršku. Oblouky i kolejové rozvětvení na Špejcharu pochází z doby před 12 lety, tj. z roku 2010. Na Prašném mostě, kde je doprava intenzivnější, má kolejová křižovatka ve svém rodném listě rok 2013,“ řekl Jan Šurovský, člen představenstva a technický ředitel DPP – Povrch.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Hradčanská
23 komentářů