Tramvaje na Petřiny nejezdí, vykolejení poškodilo sloup trakčního vedení

Vykolejení tramvaje na Petřinách. Foto: Tomáš KohoutVykolejení tramvaje na Petřinách. Foto: Tomáš Kohout

K obnovení provozu má dojít odpoledne.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) musel zastavit provoz na tramvajové trati mezi Vozovnou Střešovice a Petřinami. Důvodem je noční nehoda tramvaje z 4:03, při které došlo k poškození trakčního vedení. Záběry na sociálních sítích ukazují, že tramvaj byla úplně mimo koleje.

DPP to oznámil na svých stránkách. „Došlo k vykolejení tramvaje a poškození sloupu trakčního vedení,“ uvedl vedoucí oddělení komunikace DPP Daniel Šabík. Událost DPP vyšetřuje, probíhá oprava pro co nejrychlejší obnovení provozu. To zatím DPP plánuje dnes na odpoledne.

Přibližně 60letý řidič byl s úrazem hlavy převezen do nemocnice, je mimo ohrožení života, uvedl mluvčí pražské záchranné služby Karel Kirs.

Tramvajové linky 1 a 2 jsou vedeny obousměrně po odklonové trase Vozovna Střešovice – Park Maxe van der Stoela – Malovanka – obratiště Královka a zpět po stejné trase směr centrum. V úseku Vozovna Střešovice – Petřiny je zavedena náhradní autobusová doprava X1. Autobusové linky 108, 164, 168 a 191 jsou v úseku Petřiny – Sídliště Petřiny – Libocká, resp. Na Vypichu (pouze v tomto směru) vedeny po odklonové trase bez vynechání pravidelných zastávek, Z důvodu většího rozsahu poškození trakčního vedení není až do odvolání obsluhována nástupní zastávka Sídliště Petřiny (v obratišti tramvají).

Vykolejení tramvaje na Petřinách. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czVykolejení tramvaje na Petřinách. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czVykolejení tramvaje na Petřinách. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czVykolejení tramvaje na Petřinách. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czVykolejení tramvaje na Petřinách. Foto: Jan Nevyhoštěný / Zdopravy.czVykolejení tramvaje na Petřinách. Foto: Tomáš Kohout
Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp vykolejení tramvaje
28 komentářů