Tramvaj za cenu 15 let starého auta. Ostrava spustila další výprodej, ceny začínají na 42 tisících

Nakládka tramvají T3 na Ukrajinu. Foto: Ekova ElectricNakládka tramvají T3 na Ukrajinu. Foto: Ekova Electric

Dopravní podnik Ostrava pokračuje ve vyřazování nejstarších tramvají. Tento týden vypsal soutěž na prodej celkem 19 tramvají ve stáří 23–35

Dopravní podnik Ostrava pokračuje ve vyřazování nejstarších tramvají. Tento týden vypsal soutěž na prodej celkem 19 tramvají ve stáří 23–35 let.

Podle seznamu zveřejněného na stránkách DPO jde o 15 tramvají T3 a 4 tramvaje T6A5. Celková cena je 1,5 milionu korun, dopravní podnik ale nabízí jejich prodej i jednotlivě. Nejlevnější je T3 z roku 1985 s 1,858 miliony najetými kilometry, DPO ji prodává za 42 208 Kč. Za takové ceny se dnes běžně prodávají v bazarech menší vozy typu Škoda Fabia z roku 2006. Lhůta pro podání nabídek je 30. června.

V Ostravě tramvaje vyřazují zejména díky rozsáhlé modernizaci po nákupu nových tramvají od Stadleru. Loni například takto DPO prodal část tramvají na Ukrajinu. K zajímavým přesunům tramvají dochází i v rámci jiných měst: tramvaje Astra z Plzně například koupil Dopravní podnik města Brna, kam loni zamířily i tramvaje T6A5 z Dopravního podniku hl. m. Prahy.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO prodej tramvají T3 T6A5
31 komentářů