Plzeň prodá další Astry, první koupil na náhradní díly brněnský dopravní podnik

Tramvaj LTM 10.08 Astra. Foto: Plzeňské městské dopravní podnikyTramvaj LTM 10.08 Astra. Foto: Plzeňské městské dopravní podniky

Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) chystají další vlnu prodejů tramvají LTM 10.08 Astra. Nahradí je novými tramvajemi EVO 2. Na

Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) chystají další vlnu prodejů tramvají LTM 10.08 Astra. Nahradí je novými tramvajemi EVO 2. Na první várku vozidel už kupce našly, objeví se například v Brně.

O nové nabídce informovaly PMDP na svých stránkách. K prodeji je celkem šest tramvají, dvě k dispozici okamžitě, další v červenci a v říjnu. Jde o vozidla vyrobená v roce 1998–2000.

Jen u dvou tramvají uvádí PMDP cenu: čtvrt milionu korun, u ostatních je připraven o ceně jednat. Může jít o reakci na první vlnu prodejů, kde tolik nabídek nepřišlo a nakonec PMDP podle registru smluv prodaly pouze dva kusy, navíc výrazně levněji. Z původních 710–830 tisíc korun cena klesla na 305 tisíc korun za kus.

Za tuto cenu kupuje dvě tramvaje Dopravní podnik města Brna, jak uvádí kontrakt v registru smluv. Server Československý dopravák, který na obchod upozornil jako první, uvedl, že v Brně tramvaje využijí na náhradní díly. V Brně jezdí podobné tramvaje Škoda 03T pod názvem Anitra.

PMDP nahrazuje Astry novými tramvajemi EVO2 od Krnovských opraven a strojíren, které postupně zařazuje do své flotily.

Stejný typ tramvaje dodala Škoda ještě do Ostravy, Olomouce, Brna a pro provoz mezi Mostem a Litvínovem.

 

Tagy Dopravní podnik města Brna DPMB LTM 10.08 Plzeňské městské dopravní podniky PMDP
38 komentářů