Teplice znovu shání trolejbusy. První soutěž zrušily, jinak by vyhráli Turci

Trolejbus v Teplicích, ilustrační foto. Pramen: mhdteplice.czTrolejbus v Teplicích, ilustrační foto. Pramen: mhdteplice.cz

Součástí zakázky je i opce na pořízení dalších vozidel.

Teplice více než půl roku po zrušení první soutěže shánějí znovu dodavatele nových trolejbusů. V tendru s odhadovanou cenou 278 milionů korun hledají dodavatele osmi standardních dvanáctimetrových trolejbusů a dvou osmnáctimetrových.

V obou případech půjde o parciální trolejbusy, které umožní jet částečně mimo troleje na baterii. Součástí zakázky je i opce na dalších sedm trolejbusů. Zakázku město zveřejnilo ve věstníku veřejných zakázek, na profilu zadavatele zatím zadávací dokumentace není.

Stejnou zakázku (bez opce) vypsalo město i loni. Do soutěže podle písemné zprávy zadavatele přišly nejprve dvě nabídky: od turecké Bozankaye a Škody Electric. Turecký výrobce byl výrazně levnější, nabídl cenu 128,9 milionů korun, Škoda 155 milionů korun.

Tuzemský výrobce následně svoji nabídku stáhl. Tím otevřel městu možnost podle zákona legálně soutěž zrušit, protože zůstala jediná nabídka v tendru. I kdyby Škoda v soutěži zůstala, Bozankaya by vyhrála díky ceně.

Tagy Městská doprava Teplice MHD Teplice Teplice
23 komentářů