Tendr na vozidla pro české předsednictví vyhrála Škoda Auto, zapůjčí zdarma 55 elektromobilů

Sériová výroba modelu Enyaq iV. Foto: Škoda AutoSériová výroba modelu Enyaq iV. Foto: Škoda Auto

Automobilka poskytne vozy na osm měsíců, stát zaplatí "naturálním" plněním.

Delegáti na zasedání summitu a neformálních Rad Evropské unie budou při českém předsednictví příští rok jezdit elektromobily Škody Auto.

Automobilka vyhrála soutěž na pronájem vozidel formou sponzoringu. Vítězství oznámil Úřad vlády v tiskové zprávě i na profilu zadavatele. Pro převoz delegátů půjčí Škoda celkem 55 elektromobilů Enyaq iV s pohonem všech čtyř kol. Vozy budou v černé metalíze.

Hodnota každého vozu je 1,77 milionu korun, Škoda je poskytne státu na pronájem bezplatně. „Uživatel (úřad vlády, pozn. red.) poskytne provozovateli po dobu užívání vozidel naturální (nikoliv finanční či peněžité) protiplnění, jímž se konkrétně rozumí možnost prezentace provozovatele v rámci všech vrcholných akcí pořádaných uživatelem v rámci předsednictví České republiky v Radě EU v roce 2022,“ uvádí se ve smlouvě.

Těší nás, že můžeme navázat na partnerství, které jsme započali v roce 2009 a že při českém předsednictví budou naši zemi opět reprezentovat vozy značky Škoda,“ zhodnotil výsledek tendru Martin Jahn, člen představenstva společnosti Škoda Auto zodpovědný za prodej a marketing.

České předsednictví začne v červenci, Úřad vlády ČR bude mít vozy k dispozici již od května s cílem zajistit co nejvyšší bezpečnostní standardy převozu. Vozy budou zajišťovat přepravu nejvyšších politických představitelů během jejich pobytu v Praze.

Mladoboleslavská automobilka je opětovným partnerem českého předsednictví. V roce 2009 půjčila státu 27 automobilů Škoda Superb.

Tagy předsednictví EU Škoda Auto Škoda Enyaq iV Úřad vlády
62 komentářů