Studentské jízdné v Praze těsně neprošlo, Dolínek ho bude zkoušet dál

Tramvaj T3 v zastávce Hlavní nádraží. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraTramvaj T3 v zastávce Hlavní nádraží. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Plán na roční jízdenku za 365 korun pro studenty v pražské městské hromadné dopravě zatím nenašel politickou podporu. Jeho zavedení

Plán na roční jízdenku za 365 korun pro studenty v pražské městské hromadné dopravě zatím nenašel politickou podporu. Jeho zavedení dnes neprošlo u pražských radních.

Výsledek oznámil náměstek pro dopravu Petr Dolínek na svém twitterovém účtu. Podle něj návrh získal pět hlasů radních z ČSSD, Zelených a STAN, proti byli radní z ANO a KDU-ČSL. „Nevzdávám to a budu se tuto věc důležitou pro studenty snažit prosadit,“ napsal Dolínek.

Plán na velmi zlevněné studentské jízdné představil Dolínek minulý týden.  Podle návrhu by platili studenti 365 korun za roční jízdenku, dosud desetiměsíční stojí 2400 Kč. Opatření by se týkalo studentů od 15 do 26 let. Podle něj v této skupině je velká část cestujících zatížena exekucemi za neřešené pokuty, chce je tak naučit jezdit legálně MHD. „Studenti mají především studovat a ne neustále vydělávat,“ dodal Dolínek. Výpadek na jízdném měl dosáhnout zhruba 300 milionů korun.

Tagy dpp Petr Dolínek studentské jízdné
10 komentářů