Stržené trakční vedení na hodiny zastavilo provoz vlaků v Lysé nad Labem

Montážní vůz trakčního vedení MVTV. Foto: Pohled111 / Wikimedia CommonsMontážní vůz trakčního vedení MVTV. Foto: Pohled111 / Wikimedia Commons

Vlaky nemohou odklonem přes Nymburk a Poříčany kvůli výluce.

Cestující ve vlacích plánovaných přes Lysou nad Labem se dnes musí připravit na velké komplikace. Kvůli stržnému trakčnímu vedení je přes stanici přerušen od 8:50 provoz. Poškození je rozsáhlejší, Správa železnic očekává obnovení provozu v 16 hodin.

„Při jízdě nákladního vlaku došlo v Lysé nad Labem k poškození trakčního vedení. Probíhá oprava. Předpoklad je zhruba na tři hodiny,“ řekl mluvčí Správy železnic Martin Kavka.

Podle stránek ČD Mimořádnosti objednává dopravce náhradní autobusy.  Rychlíky Hradečan a Krakonoš musí mimořádně přes Velký Osek a Kolín, protože z Poříčan do Nymburka probíhá výluka. RegioJet na svých stránkách neměl několik hodin o mimořádnosti žádné informace. Později zavedl náhradní autobusovou dopravu ze Staré Boleslavi do Nymburka.

Správa železnic termín zprovoznění posunula, nejprve mluvila o 13. hodině, později o 16. hodině. Osobní vlaky od Prahy zajedou na 3. staniční kolej. Osobní vlaky pak ve směru Nymburk, S. Boleslav a Milovice jsou nahrazeny autobusovou dopravou.

Tagy porucha trakčního vedení Správa železnic Trať 231 Praha -Lysá nad Labem - Kolín
17 komentářů