Střídání se blíží. GW Train v sobotu představí své vlaky na pošumavských tratích

GW Train Regio získal desetiletý kontrakt v dubnu 2021 na základě výsledků elektronické aukce.

Společnost GW Train Regio, která 10. prosince převezme od Českých drah provoz na pošumavských lokálkách v Plzeňském kraji, chce předvést cestujícím svou připravenost už tuto sobotu. Na státní svátek připravila prezentační jízdy.

Zájemci z řad veřejnosti se budou moci zdarma svézt modernizovanými motorovými vozy Stadler RS1, které má společnost pro provozní soubor Pošumaví připravené. Svezení bude v sobotu možné na tratích Klatovy – Horažďovice a Klatovy – Domažlice. Jízdní řád a další podrobnosti k předváděcím jízdám 28. října jsou v letáku dopravce.

Vozidla jsou už v barvách kraje, po opravě vyšších stupňů a úpravách interiéru. Celkem by mělo Pošumaví v Plzeňském kraji obsluhovat osm těchto vozů, nahradí Regionovy. Jde o motorové vozy vyrobené v letech 1998 až 2005, poháněny jsou motory MAN. Kapacita je 69 míst k sezení.

GW Train Regio získal desetiletý kontrakt v dubnu 2021 na základě výsledků elektronické aukce. Zakázka se týká dvou linek: P11 Horažďovice předměstí – Sušice – Klatovy (s možností vedení vybraných spojů v úsecích Horažďovice předměstí – Strakonice a Horažďovice předměstí – Nepomuk) a linky P23 Domažlice – Klatovy.

Tagy GW Train Regio GWTR P11 Horažďovice - Sušice - Klatovy P23 Domažlice - Klatovy pošumavské lokálky
47 komentářů