Střídání generací na okraji Berlína. Ve Woltersdorfu poprvé vyjela polská tramvaj

Stávající a nová tramvaj ve Woltersdorfu. Foto: ModertransStávající a nová tramvaj ve Woltersdorfu. Foto: Modertrans

Nové tramvaje nahradí vozy z přelomu 50. a 60. let minulého století.

Polský výrobce Modertrans Poznaň dodal první ze tří tramvají Moderus Gamma LF 10 AC BD pro provoz ve Woltersdorfu na východním okraji Berlína. Jde o první tramvaj od poznaňského výrobce v Německu.

O zahájení zkušebních jízd informoval Modertrans na svém facebookovém profilu. Nové tramvaje o délce necelých 15 metrů nahradí postupně tramvaje Gotha T57 z let 1957–1961. Zákazníkem je společnost Schöneicher-Rüdersdorfer Straßenbahn GmbH, která provozuje tramvaje ve městech Schöneiche/Rüdersdorf a Woltersdorf.

Tramvaj Gotha ve Woltersdorfu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czNová tramvaj Moderus Gamma pro Woltersdorf. Foto: ModertransNová tramvaj Moderus Gamma pro Woltersdorf. Foto: ModertransStávající a nová tramvaj ve Woltersdorfu. Foto: ModertransStávající a nová tramvaj ve Woltersdorfu. Foto: Modertrans

Modertrans získal zakázku v roce 2022, součástí smlouvy na tři tramvaje je i opce na jednu další. Tramvaj je obousměrná, kapacita je 22 sedících a 54 stojících. Uvnitř prostoru pro cestující je speciální místo pro invalidní vozík nebo dětský kočárek. Celková cena za čtyři tramvaje je 3,99 milionu eur.

Stávající tramvaje z Woltersdorfu nezmizí, zůstanou jako záloha a turistická atrakce.

Modertrans poprvé uspěl v Německu, dodá tramvaje do Woltersdorfu. Levněji než pro Olomouc

Tagy Modertrans Poznaň Moderus Gamma Schöneicher-Rüdersdorfer Straßenbahn GmbH
19 komentářů