Stavba dalších 10 kilometrů D35 může začít. ŘSD vyjde oproti odhadu o miliardu levněji

Vizualizace dálnice D35 Hořice - Sadová. Foto: ŘSDVizualizace dálnice D35 Hořice - Sadová. Foto: ŘSD

V úseku probíhá aktuálně archeologický průzkum.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne na podzim s budováním dalšího úseku dálnice D35. Celkem 10,4 kilometru dlouhý úsek z Hořic do Sadové postaví sdružení firem Eurovia CS, M-Silnice a Stavby mostů. ŘSD již podepsalo smlouvu.

Sdružení nabídlo v soutěži nejnižší cenu: 2,44 miliardy korun. To je 70 procent předpokládané hodnoty (3,5 miliardy korun). „Dokončujeme majetkoprávní přípravu a archeologický výzkum,“ uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Zahájení stavby plánuje ŘSD na poslední kvartál. Na stavbu je vydáno stavební povolení v právní moci.

Dálnice v nové stopě nahradí stávající dvoupruhovou silnici I/35, která už kapacitně nedostačuje. Po dokončení dálnice bude stará silnice převedena do kategorie silnic II. třídy.

Začátek nového dálničního úseku je mezi obcemi Libonice a Dobrá Voda u Hořic, kde navazuje na úsek D35 Úlibice –Hořice. Pro ten získalo ŘSD v dubnu stavební povolení, začít stavět chce příští rok. Konec úseku je mezi obcemi Sadová a Sovětice, kde navazuje na stavbu D35 Sadová – Plotiště (zde by se mělo začít stavět také příští rok).

Jedním dálničním zařízením se ale budoucí dálnice může chlubit už dnes. Policie v Hořicích už na začátku předloňského října otevřela dálniční oddělení.

Trasa D35 v úseku Hořice - Sadová. Foto: ŘSD

 

 

Tagy D35 D35 Hořice - Sadová Eurovia CS M-Silnice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Stavby mostů
47 komentářů