Stát poprvé nakupuje ve velkém elektromobily, 140 aut na baterie dodá Hyundai

Hyundai Ioniq. Foto: HyundaiHyundai Ioniq. Foto: Hyundai

Ministerstvo vnitra je prvním veřejným zadavatelem, který uzavřel soutěž na nákup elektromobilů pro úředníky a státní zaměstnance. Během příštích čtyř

Ministerstvo vnitra je prvním veřejným zadavatelem, který uzavřel soutěž na nákup elektromobilů pro úředníky a státní zaměstnance. Během příštích čtyř let může koupit až 140 vozidel Hyundai Ioniq v hodnotě 85 milionů korun bez DPH.

Vítězství Hyundai v soutěži na rámcovou dohodu na dodávky elektromobilů vyplývá z kontraktu zveřejněného v registru smluv. Kdo všechno se do soutěže ještě přihlásil není jasné, ministerstvo vnitra dosud na svém profilu zadavatele nezveřejnilo výsledek soutěže.

Podle smlouvy nabídl Hyundai za jeden vůz Ioniq s čistě bateriovým pohonem 735 tisíc korun s DPH, jinak ho oficiálně nabízí nejméně za 900 tisíc korun. Firma nabídla státu pětiletou záruku bez omezení kilometrů, 8 let či 200 tisíc kilometrů pak na samotné baterie.

Stát se ve smlouvě nezavazuje k vyčerpání celého objemu zakázky, celkový rámec smlouvy je 85 milionů korun bez DPH. To odpovídá 140 vozům, které Hyundai nabídl. Mezi možnými budoucími provozovateli tohoto vozu figurují například krajská policejní ředitelství či krajská vedení hasičských záchranných sborů a další organizace ministerstva vnitra.

Hyundai u modelu Ioniq slibuje s lithium-ion polymerovým akumulátorem dojezd nejméně 280 kilometrů na jedno nabití.

Tagy Hyundai Ioniq Ministerstvo vnitra
23 komentářů