Stát objednal dalších tři sta vozů Škoda Scala v policejním provedení

Škoda Scala v provedení pro českou policii. Foto: Škoda AutoŠkoda Scala v provedení pro českou policii. Foto: Škoda Auto

Nejvíce jich převezmou krajská ředitelství v Moravskoslezském, Ústeckém a Středočeském kraji.

Ministerstvo vnitra se rozhodlo využít další část smlouvy se Škodou Auto na dodávku vozů Škoda Scala v policejním provedení. U automobilky tento týden objednalo dalších 300 aut.

Vyplývá to z dokumentu zveřejněného v registru smluv. Celkem za tuto objednávku zaplatí stát 171 milionů korun bez DPH. Vozy mají zamířit do všech krajů, nejvíce jich převezmou krajská ředitelství v Moravskoslezském, Ústeckém a Středočeském kraji, jak ukazuje rozpis v objednávce. Cena za jedno auto je 692,8 tisíce korun (572 580 Kč bez DPH).

Jde již o třetí dílčí objednávku z rámcového kontraktu v hodnotě 840 milionů korun bez DPH. Po této objednávce bude mít policie již tisícovku policejních vozů Scala.

Dodávky nových aut začaly už loni. Všechny vozy jsou dodávány se speciálními úpravami včetně policejní výbavy, s motorem 1,5 TSI/110 kW a sedmistupňovou převodovkou DSG. Do standardní výbavy vozu pro potřeby Policie ČR patří například šest airbagů, startování tlačítkem, přední mlhovky, zadní parkovací senzory, autorádio s Bluetooth, manuální klimatizace nebo čalounění sedadel odolnější látkou.

Auta jsou oproti sériové produkci mírně upravena. Pro vyšší odolnost a zachování světlé výšky vzhledem k přidané výbavě v podobě policejní vestavby (majáky, kamery, vybavení) budou upraveny zadní nápravy vozů. Oproti sériové výrobě budou ve vozech odlišné pružiny, tlumiče a robustnější kryt motoru a převodovky. Škoda dodala Scalu v policejním provedení už například do Velké Británie.

Tagy PČR Policie České republiky Škoda Auto Škoda Scala
37 komentářů