Star Alliance v Bratislavě. Aegean Airlines začaly létat na Slovensko

Do Bratislavy začaly létat Aegean Airlines. Foto: Letiště BratislavaDo Bratislavy začaly létat Aegean Airlines. Foto: Letiště Bratislava

Nové spojení z Bratislavy do Atén bude v provozu dvakrát týdně.

Z bratislavského letiště M. R. Štefánika odstartovala nová pravidelná linka do Atén. Provozovat ji bude letecká společnost Aegean Airlines, která má na trase létat dvakrát týdně, vždy v pondělí a ve čtvrtek. Spojení obslouží Airbusy A320 a A321.

Aegean Airlines jsou prvním dopravcem z aliance leteckých společností Star Alliance v Bratislavě. Cestující odlétající ze slovenského hlavního města tak budou moci využívat alianční výhody i věrnostní program Miles+Bonus. Síťový dopravce navíc přináší možnost přestupů v Aténách do vybraných destinací na jednu rezervaci.

„Letecké spojení do řecké metropole je výsledkem společného úsilí přinést pasažérům možnost letět oceňovanou leteckou společností. Atény jsou zároveň výbornou přestupní branou na řecké ostrovy a do dalších destinací v Africe či Asii. Na druhé straně je to také šance oživit turismus na Slovensku,“ komentoval zahájení letů do Atén předseda představenstva a generální ředitel Letiště M. R. Štefánika Dušan Keketi.

Do Bratislavy zatím létali prakticky jen nízkonákladoví a charteroví dopravci. Právě charterový segment cestujících ve srovnání oproti roku 2019 letos v Bratislavě podle Keketiho naprosto dominuje. Šéf letiště to řekl nedávno v rozhovoru pro magazín Trend.sk a zároveň uvedl, že celé léto je nadmíru silné, a to i více než to před pandemií, tedy v roce 2019.

Už v zimě navíc charterové kapacity ještě posílí dálkové lety do exotických destinací. Skupina DER Touristik nabídne zájezdy do Vietnamu, Dominikánské republiky a na Kubu. Lety bude provozovat s mezipřistáním v Praze letecká společnost World2Fly, nasadí na ně Airbus A350-900 v konfiguraci pro 432 cestujících.

Do Bratislavy začaly létat Aegean Airlines. Foto: Letiště BratislavaDo Bratislavy začaly létat Aegean Airlines. Foto: Letiště BratislavaDo Bratislavy začaly létat Aegean Airlines. Foto: Letiště Bratislava
Tagy A3 aegean Aegean Airlines Bratislava BTS Letisko Bratislava Letiště Bratislava
8 komentářů