Karibik a Vietnam. DER Touristik potvrdil lety z Prahy a Bratislavy s A350 do exotiky

Airbus A350 letecké společnosti World2Fly. Zdroj: Facebook.com- World2FlyAirbus A350 letecké společnosti World2Fly. Zdroj: Facebook.com- World2Fly

V případě Vietnamu půjde o první přímou linku bez mezipřistání z Prahy.

Skupina DER Touristik dnes potvrdila zahájení přímých letů z Prahy a Bratislavy do exotických destinací. Kromě Kuby a Dominikánské republiky bude létat také do Vietnamu. Klienty cestovních kanceláří Fischer a EXIM Tours bude přepravovat Airbusem A350-900 společnosti World2Fly.

Hodnota kontraktu pro letošní zimní sezónu přesahuje půl miliardy korun, jde o zhruba 25 tisíc míst přepravených od konce října do května příštího roku. Do každé destinace poletí dopravce jednou týdně, půjde o vietnamský ostrov Phu Quoc, do dominikánskou Punta Canu a kubánskou Santa Claru.

Letoun bude létat v konfiguraci pro 432 cestujících. „Budeme mít k dispozici úplně nové letadlo, takže věřím, že už samotný let bude pro klienty skvělým zážitkem. Díky vlastnostem letadla navíc budeme schopni nabídnout i nejlepší cenu,“ řekl uzavřený kontrakt Jiří Jelínek, předseda představenstva skupiny DER Touristik Eastern Europe. Podle něj jde o dobrou příležitost, jak se dostat do exotických destinací s ubytováním a jídlem za cenu, za kterou se často nedají sehnat ani samostatné letenky. Ceny zájezdů začínají na necelých třiceti tisících korunách.

„Nová charterová spojení do vzdálených exotických destinací pro skupinu DER Touristik potvrzují, že stávající trend silného výjezdového cestovního ruchu bude pokračovat také v příštích letech,“ dodal  Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

V základní ceně letenky klienti dostanou hlavní jídlo o třech chodech a svačinu nebo snídani před přistáním. Na palubu si budou moci vzít 10kg zavazadlo, odbavené se musí vejít do 23 kg. Po celou dobu letu budou mít klienti k dispozici i wi-fi připojení a bohatý systém palubní zábavy v češtině s 200 hodinami filmů, hudby, audioknih a her na obrazovkách před každým sedadlem. „Zásadním benefitem je i moderní filtrační systém, který na palubě zaručuje neustálou výměnu vzduchu a díky nižšímu tlaku v kabině se výrazně snižuje únava a jet lag,“ doplňuje Jelínek.

„Letadlo odstartuje vždy z Bratislavy, poletí do Prahy na dotankování a z pražského letiště už pak přímo do destinace. Zpáteční let bude směřovat znovu nejprve do Prahy a následně pak pokračovat do Bratislavy. Díky tomu přineseme exotický produkt našim českým i slovenským klientům zároveň,“ vysvětluje Jelínek.
Ve všech destinacích budou klientům k dispozici česky mluvící delegáti. Ve vybraných hotelech navíc i animátoři, kteří se v rámci nového klubového konceptu postarají o program a zábavu dětem i dospělým.

V případě Vietnamu jde o historicky první přímé spojení z Prahy bez mezipřistání. Těsně před pandemií oznámil plán na novou linku z Česka vietnamský dopravce Bamboo Airways, kvůli koronaviru ale ze startu nového spojení sešlo.

World2Fly je dopravcem založeným v roce 2020. Je dceřinou firmou mateřské skupiny Iberostar podnikající v turismu a hotelnictví. Dopravce aktuálně disponuje flotilou třech zcela nových, pronajatých Airbusů A350-900. Specializuje se právě na lety do Karibiku. Podle svých slov se zaměřuje na špičkový servis na palubě, udržitelnost a inovace.

Letadla letecké společnosti World2Fly. Zdroj: Facebook.com- World2FlyAirbus A350 letecké společnosti World2Fly. Zdroj: Facebook.com- World2FlyAirbus A350 letecké společnosti World2Fly. Zdroj: Facebook.com- World2FlyAirbus A350 letecké společnosti World2Fly. Zdroj: Facebook.com- World2FlyInteriér Airbusu A350 letecké společnosti World2Fly. Zdroj: Facebook.com- World2FlyAirbus A350 letecké společnosti World2Fly.
Zdroj: Facebook.com- World2FlyA350-900 v barvách World2Fly. Foto: AirbusA350-900 v barvách World2Fly. Foto: AirbusA350-900 v barvách World2Fly. Foto: Airbus

 

Tagy Airbus A350-900 CK Fischer dálkové lety z Prahy DER Touristik Exim Tours PRG-PQC PRG-PUJ PRG-SNU Vietnam World2Fly
58 komentářů