Stanice metra Strašnická se dočká výtahu, plošina je pomalá

Stanice metra Strašnická. Autor: Zdopravy.cz/Jan Meichsner / Zdopravy.czStanice metra Strašnická. Autor: Zdopravy.cz/Jan Meichsner / Zdopravy.cz

V metru zůstává bezbariérově zpřístupnit ještě 15 stanic z celkových 61.

Stanice Strašnická na trase A má být další stanicí metra, která se dočká bezbariérového přístupu v podobě výtahu. Ten má nahradit pomalu jedoucí plošinu pro handicapované a kočárky. Oznámil to primátorův náměstek Zdeněk Hřib.

„Tento rok nás čeká zpracování studie a v dalších letech realizace. Je čas dát sbohem otravnému kodrcání po plošině,“ uvedl Hřib. Podle dřívějších informací se prověří možnosti, jak přestavět stávající nákladní výtah na plnohodnotný osobní.

V metru zůstává bezbariérově zpřístupnit ještě 15 stanic z celkových 61. Aktuálně vrcholí náročná modernizace stanice Jiřího z Poděbrad, kde se šachty pro výtah razily hornickou metodou. Do provozu se má vrátit příští rok na jaře. Poté se chce Dopravní podnik hl. m. Prahy pustit do výstavby výtahů ve stanici Flora, a to společně s její kompletní rekonstrukcí.

Na Strašnické má být podle Hřiba zbudování výtahu o poznání jednodušší. To platí i pro stanici Radlickou na trase B, u které má ještě letos na podzim začít tendr na stavitele výtahu. Naposledy byl výtah zprovozněn v červenci ve stanici Nádraží Holešovice.

Tagy bezbariérový přístup do metra dpp stanice metra Strašnická
51 komentářů