Stadler získal další zakázku v Německu, dodá 16 Flirtů pro Transdev

Stadler Flirt pro NordWestBahn. Foto: StadlerStadler Flirt pro NordWestBahn. Foto: Stadler

Jen týden po získání velké zakázky na dodávku nových jednotek Kiss pro provoz v okolí Hamburku oznámil švýcarský výrobce železniční

Jen týden po získání velké zakázky na dodávku nových jednotek Kiss pro provoz v okolí Hamburku oznámil švýcarský výrobce železniční techniky Stadler další velký kontrakt v Německu.

Francouzské společnosti Transdev dodá 16 elektrických jednotek Stadler Flirt pro provoz příměstských vlaků v Brémách a Dolním Sasku. Hodnota zakázky je zhruba 100 milionů eur.

Kontrakt oznámil Stadler v tiskové zprávě.  Jednotky bude provozovat dcera Transdevu NordWestBahn. Po dokončení této zakázky bude mít Transdev a jeho firmy v Německu celkem 118 jednotek Stadler Flirt.

Čtyřvozové jednotky mají být dlouhé 86,9 metrů, budou mít celkem 7 dveří na každé straně. Jednotky na maximální rychlost 160 kilometrů v hodině a kapacitu 260 sedaček, celková kapacita je 527 cestujících. Mohou přepravit až 30 jízdních kol. Součástí dodávky je bezdrátové připojení k internetu či kamerový systém. Firma je má dodat do prosince 2022.

Tagy Nordwest Bahn Stadler stadler flirt Transdev
6 komentářů