Stadler dodá Deutsche Bahn osmnáct dvoupodlažních jednotek Kiss

Stadler Kiss v barvách pro DB Regio pro provoz ve Šlesvicku - Holštýnsku. Foto: StadlerStadler Kiss v barvách pro DB Regio pro provoz ve Šlesvicku - Holštýnsku. Foto: Stadler

Deutsche Bahn k použitým dvoupodlažním jednotkám Stadler Kiss po rakouském dopravci Westbahn přidá i nové stroje od švýcarského výrobce. Stadler 

Deutsche Bahn k použitým dvoupodlažním jednotkám Stadler Kiss po rakouském dopravci Westbahn přidá i nové stroje od švýcarského výrobce.

Stadler  oznámil, že vyhrál soutěž DB Regio na dodávku 18 jednotek Kiss pro provoz na severu země ve Šlesvicku – Holštýnsku. Kontrakt má hodnotu 220 milionů eur.

Čtyřvozové jednotky mají pojmout až 880 cestujících. První třída bude na horní palubě v části vozu. Všechny vlaky budou mít k dispozici wifi připojení, kamerový systém a možnost elektronické rezervace míst. Do soupravy se vejde až 36 jízdních kol. Délka soupravy je 106 metrů, bude mít celkem osm dveří. Jde spojit až tři soupravy, díky čemuž může jet v jednom vlaku až 2640 cestujících. Maximální rychlost bude 160 kilometrů v hodině, jednotka má čtyři hnací podvozky.

Pro Stadler jde o první zakázku na dvoupodlažní jednotky pro DB; průlomem je ale i v jiné oblasti. Vlak bude vybaven novým řídícím systémem Stadleru Guardia, se kterým chce firma více proniknout do byznysu vlakových zabezpečovačů. Nové jednotky má firma dodat do konce roku 2022.

Tagy DB Regio Deutsche Bahn Stadler Stadler Kiss
3 komentáře