Stadler představil první Kiss pro maďarské dráhy, čekají ho testy ve Velimi

Představení jednotky Stadler Kiss pro MÁV - Start. Foto: StadlerPředstavení jednotky Stadler Kiss pro MÁV - Start. Foto: Stadler

Společnost Stadler představila první elektrickou dvoupodlažní jednotky Kiss pro maďarské státní dráhy MÁV-Start. Vyrábí se v závodě v maďarském Dunakeszi.

Společnost Stadler představila první elektrickou dvoupodlažní jednotky Kiss pro maďarské státní dráhy MÁV-Start. Vyrábí se v závodě v maďarském Dunakeszi.

Maďarské státní dráhy si objednaly zatím devatenáct těchto jednotek, rámcová smlouva počítá až se 40 vlaky. Stadler začal s jejich schvalováním pro provoz, první mají být dodané do února příštího roku.

Testování vlaků má probíhat v Německu a na zkušebním okruhu v Cerhenicích u Velimi. Jako první je chce maďarský dopravce nasadit na příměstské vlaky z Budapešti do měst Szob a Szolnok.

Šestivozové jednotky mají kapacitu 600 míst k sezení a čtyři místa pro vozíčkáře. Ve vlaku jsou čtyři toalety, prostor pro 12 jízdních kol nebo čtyři kočárky. Samozřejmostí je klimatizace, informační systém nebo wifi.

Kompletní fotografii naleznete na stránkách Iho.hu.

Nová jednotka Stadler Kiss. Foto: Attila Vörös / Iho.huNová jednotka Stadler Kiss. Foto: Attila Vörös / Iho.huNová jednotka Stadler Kiss. Foto: Attila Vörös / Iho.huNová jednotka Stadler Kiss, ilustrační foto. Foto: Attila Vörös / Iho.huNová jednotka Stadler Kiss. Foto: Attila Vörös / Iho.huNová jednotka Stadler Kiss. Foto: Attila Vörös / Iho.huPředstavení jednotky Stadler Kiss pro MÁV - Start. Foto: StadlerNová jednotka Stadler Kiss, ilustrační foto. Foto: Attila Vörös / Iho.huNová jednotka Stadler Kiss. Foto: Attila Vörös / Iho.hu
Tagy MÁV - Start Stadler Stadler Kiss Top
19 komentářů