Správa železnic zřídí v každé oblasti ústřední dispečink pro poruchy, začne v Hradci

Centrální dispečerské pracoviště v Přerově. Právě sem budou mít mnozí zaměstnanci od prosince dražší cestu vlakem kvůli výměně dopravce. Foto: AŽD PrahaCentrální dispečerské pracoviště v Přerově. Právě sem budou mít mnozí zaměstnanci od prosince dražší cestu vlakem kvůli výměně dopravce. Foto: AŽD Praha

Správa železnic zřídí u každého ze sedmi oblastních ředitelství dispečerské pracoviště železniční infrastruktury. To bude centrálně shromažďovat informace o poruchách

Správa železnic zřídí u každého ze sedmi oblastních ředitelství dispečerské pracoviště železniční infrastruktury. To bude centrálně shromažďovat informace o poruchách v dané oblasti. První takový dispečink vznikne v Hradci Králové, odkud se řídí vedle Královéhradeckého také Pardubický a Liberecký kraj. Správa železnic to dnes oznámila v tiskové zprávě. Na záměr projektu hradeckého dispečinku vypsala tendr.

„Pracoviště bude zajišťovat a slučovat veškeré informace z infrastruktury – sdělovacích, kamerových, zabezpečovacích a silnoproudých zařízení, které jsou dosud roztroušeny do mnoha pracovišť. Zároveň dojde ke zcela novému pojetí centrálního shromažďování a zaznamenávání poruch vzniklých na technologických zařízeních,“ uvedl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Zmíněná centralizace podle něj umožní lépe vyhodnocovat různé (i související) poruchy, zlepšit jejich odstraňování, servis i následný systém obnovy a doplňování technologických zařízení, včetně promítnutí těchto vazeb do navazujících investičních akcí. Stavba dispečinku v Hradci je plánována na léta 2021 a 2022.

Tagy dispečink poruchy Správa železnic
11 komentářů