Správa železnic završila rekonstrukci výpravní budovy ve Veselí nad Lužnicí

Součástí nádraží je i druhá polovina srostlého objektu, která patří Českým drahám a zásadní rekonstrukcí neprošla.

Správa železnic (SŽ) dnes slavnostně završila rok trvající rekonstrukci nádražní budovy ve Veselí nad Lužnicí. Práce provedla společnost Avers, která zvítězila v tendru s cenou 43 milionů korun. Před nádražím zároveň město nedávno zbudovalo i autobusový terminál.

Rekonstrukce výpravní budovy začala loni v květnu, zahrnula například přesunutí kotelny do suterénu, vybudování toalet přístupných z haly a nových komerčních prostor. V rámci opravy fasády z režného zdiva došlo i k obnovení původní podoby poškozených štukatérských prvků a k osazení dřevěných špaletových oken. Kompletní výměnou prošly také všechny dveře a střecha včetně krovu.

Ve druhém podlaží se zrekonstruovaly kancelářské prostory pro potřeby zaměstnanců Správy železnic a budoucích nájemníků, třetí podlaží je podle SŽ stavebně připraveno pro další komerční využití. V celé budově byly obnoveny rozvody kanalizace, vody, topení, vzduchotechniky, klimatizace a elektroinstalace.

Součástí nádraží se službami pro cestující je nicméně i druhá polovina srostlého objektu, kde se nachází například známá restaurace. Tato část zůstala i po velkém převodu nádražních budov v roce 2016 v majetku Českých drah a zásadní rekonstrukcí neprošla.

Tagy Správa železnic Veselí nad Lužnicí
16 komentářů