Správa železnic začala s budováním zastávky Rajská zahrada

Výstavba zastávky Praha-Rajská zahrada. Foto: Správa železnicVýstavba zastávky Praha-Rajská zahrada. Foto: Správa železnic

Zastávka bude dokončena do konce roku, lávku k ní postaví hlavní město.

V Praze v těchto dnech začala stavba další železniční zastávky, o které se mluví desítky let. Na trati z Vysočan směrem do Čelákovic a Neratovic vznikne do konce roku nová zastávka Praha-Rajská zahrada. Ta propojí železnici s Prahou 14 a metrem.

Jde o součást modernizace trati mezi stanicí Praha-Vysočany a Mstětice. Umožní vznik přestupního bodu vlak – metro. „Teď se pracuje na stabilizaci svahu, vlastní výstavba nástupišť začne podle plánu v dubnu,“ uvedla Správa železnic na twitteru. K dokončení a zprovoznění má dojít v prosinci.

Plán počítá s vybudováním dvou nástupišť: jednoho na straně ke stanici metra a druhého ostrovního mezi kolejemi. Obě nástupiště budou mít délku 220 metrů.

Stavbu lávky bude mít na starosti hlavní město. Propojí zastávku se stanicí metra přes Chlumeckou ulici. Díky výtahům k ní bude bezbariérový přístup. Vznikne také lepší propojení čtvrti Hutě přes železniční trať a Chlumeckou k metru.

Nová zastávka je součástí rozsáhlé modernizace trati, kde je jednou z největších položek výstavba nového vysočanského nádraží. Zakázku za 4,198 miliardy získalo sdružení Mstětice – Vysočany, které vede Subterra. Dalšími členy jsou OHL ŽS, Eurovia a EŽ Praha.

Plány na novou zastávku a lávku na Rajské zahradě. Foto: Praha14.czPlány na novou zastávku a lávku na Rajské zahradě. Foto: Praha14.czPlány na novou zastávku a lávku na Rajské zahradě. Foto: Praha14.cz
Tagy praha Praha 14 Praha-Rajská zahrada Rajská zahrada Správa železnic Vysočany - Mstětice zastávka Rajská zahrada
69 komentářů