Správa železnic opraví za 80 milionů lokálku do Nového Jičína

Nádraží Nový Jičín-město. Autor: Phil Richards from London, UK – 15.05.13 Nový Jičín město 814.037, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26696100Nádraží Nový Jičín-město. Autor: Phil Richards from London, UK – 15.05.13 Nový Jičín město 814.037, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26696100

Správa železnic (SŽ) plánuje na prázdniny velkou opravu regionální trati ze Suchdola nad Odrou do Nového Jičína (č. 278). Aktuálně

Správa železnic (SŽ) plánuje na prázdniny velkou opravu regionální trati ze Suchdola nad Odrou do Nového Jičína (č. 278). Aktuálně vypsala zakázku na zhotovitele stavby, předpokládaná hodnota prací je 80 milionů korun. Cestující čeká výluka.

Opravou projdou zhruba čtyři kilometry, což je téměř polovina celé tratě. V úseku se provedou práce na železničním svršku a spodku, čištění štěrkového lože a úprava odvodnění. Opraví se také dvanáct propustků, jeden most, sedm přejezdů a tři přechody. Zastávka Šenov u Nového Jičína získá nástupiště s bezbariérovým přístupem a také opravenou čekárnu a osvětlení.

Práce, které si vyžádají výluku, jsou plánovány na prázdniny od 1. července do 26. srpna. Po dokončení stavby bude od nového jízdního řádu v úseku dlouhém přes pět kilometrů zvýšena traťová rychlost až na 50 km/h. Dnes je maximum 40 km/h.

„V návaznosti na již provedené opravy v loňském roce tato akce významně přispěje ke zkvalitnění osobní vlakové dopravy na spojnici města Nový Jičín a přestupní stanice Suchdol nad Odrou, která se nachází na tranzitním koridoru Petrovice u Karviné – Ostrava – Praha/Břeclav,“ uvedla mluvčí SŽ Nela Friebová.

Tagy Správa železnic trať Suchdol nad Odrou - Nový Jičín
62 komentářů