Správa železnic opraví za 50 milionů nádražní budovu ve Světlé nad Sázavou

Nádražní budova ve Světlé nad Sázavou. Autor: JirkaSv – Vlastní dílo, Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9104197Nádražní budova ve Světlé nad Sázavou. Autor: JirkaSv – Vlastní dílo, Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9104197

Práce by měly začít letos na podzim a potrvají 14 měsíců.

Správa železnic (SŽ) hledá stavební firmu, která zrekonstruuje památkově chráněnou výpravní budovu ve Světlé nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Práce by měly začít letos na podzim a potrvají 14 měsíců. Předpokládaná cena stavebních prací je 50 milionů korun. Stavba bude spolufinancovaná z evropskounijního Nástroje pro oživení a odolnost (RRF).

Budova projde kompletní obnovou, a to na základě historického průzkumu. Oprava bude zahrnovat novou fasádu, výměnu oken, dveří a střechy. Dojde ke změně vnitřních dispozic prostor pro veřejnost a služby dopravců. Součástí stavebních prací bude také obnova povrchů v interiéru – podlahových konstrukcí, omítek stěn, stropů a podhledů, vymění se staticky poškozené části stropních konstrukcí a konstrukce krovu a všechny rozvody. V rámci stavby se vybudují nové veřejné toalety.

Stanice Světlá nad Sázavou leží na tratích 230 (Kolín – Havlíčkův Brod) a 212 (Čerčany – Světlá nad Sázavou).

Tagy Správa železnic Světlá nad Sázavou
22 komentářů