Správa železnic mění strukturu, spojí zeměměřiče a zruší samostatnou energetiku

Správa železnic opravuje pro své úředníky bývalou plicní kliniku na Žižkově. Pramen: Správa železnicSpráva železnic opravuje pro své úředníky bývalou plicní kliniku na Žižkově. Pramen: Správa železnic

Správa železnic k 1. dubnu změní strukturu svých organizačních jednotek. Změna má spočívat ve sloučení dvou Správ železniční geodézie (Praha,

Správa železnic k 1. dubnu změní strukturu svých organizačních jednotek. Změna má spočívat ve sloučení dvou Správ železniční geodézie (Praha, Olomouc), zániku Správy železniční energetiky, transformaci Technické ústředny dopravní cesty a centralizaci ekonomiky. Takto změny prezentoval odborářům personální ředitel SŽ Pavel Koucký, informoval o tom odborový čtrnáctideník Obzor.

„Změny spočívají v novém nastavení interních procesů a zejména v centralizaci ekonomických činností, které umožní efektivnější a sjednocené řízení všech i navazujících procesů. Jedná se také o integraci v oblasti energetiky a geodézie a o přípravu na správu a údržbu železničního telekomunikačního majetku,“ odpověděla na dotaz deníku Zdopravy.cz mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová. Podle ní dojde k úspoře zhruba dvaceti pracovních míst (nepůjde tedy o hromadné propouštění). „Tato organizační změna primárně nepřinese zvýšení nákladů,“ doplnila Pistoriusová.

Odbory nechtějí změnu komentovat. „Po domluvě s vedením Podnikového výboru OSŽ Správy železnic jsme se dohodli, že tuto organizační změnu nebudu v médiích nijak komentovat,“ sdělil předseda OSŽ Martin Malý.

Tagy organizační struktura Správa železnic
22 komentářů