Správa železnic mění ocelový most na trati Plzeň – Klatovy, pak zvýší rychlost

Výměna mostu na trati Plzeň - Klatovy v obci Dehtín. Pramen: Správa železnicVýměna mostu na trati Plzeň - Klatovy v obci Dehtín. Pramen: Správa železnic

Správa železnic (SŽ) zahájila v uplynulých dnech opravu mostu v obci Dehtín na trati Plzeň – Klatovy. V rámci opravy

Správa železnic (SŽ) zahájila v uplynulých dnech opravu mostu v obci Dehtín na trati Plzeň – Klatovy. V rámci opravy dojde především k výměně ocelové konstrukce mostu. Původní byla sejmuta v sobotu, nová by měla být osazena 25. května.

Opraveny budou i kamenné podpěry mostu, trať dostane nový svršek. Oprava umožní zvýšení traťové rychlosti přes most ze 30 km/h na 75 km/h. Podjezdná výška se zvýší o 20 centimetrů na 4,2 metru, neboť podle SŽ do mostní konstrukce poměrně často narážela vozidla.

Výluka v úseku Chlumčany – Klatovy začala už v pátek 15. května a potrvá do 4. června (nepřetržitě). Ve stejném termínu začala také úplná uzavírka silnice I/27 v obci Dehtín, která potrvá do 18. června.

Výměna mostu na trati Plzeň - Klatovy v obci Dehtín. Pramen: Správa železnicVýměna mostu na trati Plzeň - Klatovy v obci Dehtín. Pramen: Správa železnicVýměna mostu na trati Plzeň - Klatovy v obci Dehtín. Pramen: Správa železnicVýměna mostu na trati Plzeň - Klatovy v obci Dehtín. Pramen: Správa železnicVýměna mostu na trati Plzeň - Klatovy v obci Dehtín. Pramen: Správa železnic
Tagy most Správa železnic trať Plzeň - Klatovy
27 komentářů