Správa železnic kupuje pojízdnou napájecí stanici za 25 milionů

Ústí nad Labem hlavní nádraží. Autor: Vojtěch Dočkal – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=42852618Ústí nad Labem hlavní nádraží. Autor: Vojtěch Dočkal – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=42852618

Správa železnic vypsala výběrové řízení na dodávku pojízdné trakční napájecí stanice (PTNS), předpokládaná cena činí 25 milionů korun. Stanice má

Správa železnic vypsala výběrové řízení na dodávku pojízdné trakční napájecí stanice (PTNS), předpokládaná cena činí 25 milionů korun. Stanice má především posílit výkon napájení trakčního vedení v oblasti Ústí nad Labem.

PTNS bude ale k dispozici i jako náhrada pro případ poruchy některé ze stabilních napájecích stanic, může být využita i během jejich rekonstrukce.

Pojízdná stanice je ve skutečnosti spíše převozná, tedy nejezdí sama po kolejích ani po silnici, ale lze ji převézt. Podle mluvčího Správy železnic Marka Illiaše si ji lze představit jako lodní kontejner, který může putovat na kamionu i na vagonu. „V místě, kde je potřeba posílit výkon trakční sítě, se měnírna postaví a připojí na silnoproudý přívod z rozvodné sítě,“ doplnil Illiaš.

Do pátečního večera se nepodařilo zjistit, zda půjde o první pohyblivou trakční napájecí stanici u Správy železnic, nebo zda je jich více. Pokud čtenáři tuto informaci mají, nechť se o ni podělí v diskusi.

Tagy Správa železnic trakční měnírna
36 komentářů