Správa železnic chystá opravu budovy nádraží v Klatovech za téměř půl miliardy

Na nádraží vznikne zázemí i pro řidiče autobusů.

Správa železnic připravuje rekonstrukci památkově chráněné výpravní budovy v Klatovech. Začala hledat projektanta, který vypracuje dokumentaci pro stavební povolení. V současnosti hledá projektanta, který vypracuje dokumentaci pro stavební povolení pro památkově chráněný objekt osobního nádraží v Klatovech. Hodnota zakázky nesmí překročit 21,87 milionu korun bez DPH.

Stavební práce by měly být zahájeny v březnu 2022, trvat by měly přesně dva roky. Předmětem projektu je komplexní rekonstrukce budovy z roku 1959. Celkové investiční náklady stavby se předpokládají ve výši 458 milionů korun.

Dojde především k modernizaci odbavovací haly a severního křídla nádraží. Ve druhém podlaží vznikne v rámci připravovaného autobusového terminálu zázemí pro řidiče autobusů. Ze severního křídla budovy sem budou přesunuty lékařské ordinace, které budou z odbavovací haly přístupné nově navrženým schodištěm a výtahem.

Práce budou rovněž zahrnovat rekonstrukci povrchů na 1. nástupišti a instalaci jednotného informačního a orientačního systému.

Tagy nádraží Klatovy Správa železnic
33 komentářů