Spolupráce Čedoku se Smartwings pokračuje, tříletý kontrakt zahrnuje lety za 13 miliard

Boeing 737 MAX 8 společnosti Smartwings. Foto: SmartwingsBoeing 737 MAX 8 společnosti Smartwings. Foto: Smartwings

Dopravce zajistí pro klienty Čedoku lety všech šesti letišť v tuzemsku, ale i z Bratislavy a slovenských regionů.

Letecká společnost Smartwings si pojistila klíčového zákazníka. S cestovní kanceláří Čedok totiž uzavřela tříletý kontrakt v hodnotě přes třináct miliard korun. Platit bude jak v Česku, kde dojde k prodloužení stávajících smluv, tak už od letošní sezóny nově také na Slovensku, kam se Čedok vrací po více jak patnácti letech.

Dopravce zajistí pro klienty jedné z největších českých cestovních kanceláří i nadále dovolenkové lety ze všech šesti letišť v tuzemsku. U slovenských sousedů obslouží destinace nabízené z Bratislavy i z regionů.

„Navazujeme se Smartwings na zavedenou a úspěšnou spolupráci, oceňujeme flexibilitu dopravce, která nám umožňuje létat ze všech okolních mezinárodních letišť do stále více destinací. I díky podpoře našich nápadů můžeme rozšiřovat portfolio o nová místa, ať už pro pobyty u moře, tak poznávací zájezdy,“ komentoval uzavřený kontrakt Stanislav Zeman, generální ředitel Čedoku.

Naděje pro novinky z hlavních i regionálních letišť v Čechách i na Slovensku

Mezi nové destinace letošního roku se zařadí ještě na podzim portugalské Azorské ostrovy. Novinkou budou i zimní lyžařské zájezdy do tureckého Kayseri, jež odstartují od 27. prosince.  Z Bratislavy pak nově zamíří letadla od konce října také do exotiky, konkrétně na Srí Lanku nebo Zanzibar. Další novinky společnosti už teď připravují i na další sezóny.

„Příští léto chceme se Smartwings přepravit oproti letošku navíc dalších 30 % cestujících. Věřím, že díky novému strategickému kontraktu otevřeme společně nová spojení z hlavních i regionálních letišť u nás i na Slovensku,“ uzavřel Zeman.

Aerolinka pro celou skupinu Itaka, do které patří od roku 2016 i Čedok, létá letos celkem z 16 letišť v pěti evropských zemích, tedy s cestujícími z České republiky, ze Slovenska, Polska, Maďarska a z Litvy. Smartwings však není jediným dopravcem, se kterým Čedok v této chvíli spolupracuje. Jeho klienti létají také na palubách letounů Corendon Airlines či LOT Polish Airlines. Dálkovou linku z Brna do Thajska obslouží pro Čedok v zimní sezóně zase letecká společnost Neos.

Tagy Čedok smartwings SW
41 komentářů