Brno bude mít poprvé dálkovou linku, Neos bude pro Čedok létat do Thajska

Boeing 787-9 společnosti Neos. Foto: NeosBoeing 787-9 společnosti Neos. Foto: Neos

Linka bude v provozu jednou týdně přes zimní sezónu.

Poprvé v historii bude mít brněnské letiště dálkovou linku. Cestovní kancelář Čedok spustí od poloviny prosince přímé spojení z letiště v Tuřanech na ostrov Phuket v Thajsku. Na linku nasadí Boeing 787-9 italské společnosti Neos. Linka bude v provozu jednou týdně, let potrvá zhruba jedenáct hodin.

Novinku dnes Čedok oznámil na tiskové konferenci, prodej zájezdů začne tento týden. „Přímé lety do exotiky se staly naší vlajkovou lodí, lákají k Čedoku další klienty, kteří objevují nové destinace, a šetří cestovatelům čas na cestách. Chceme ukázat, že regionální letiště se mohou rozvíjet a chceme na trhu neustále zavádět něco nového a představovat trendy. Je tedy na čase, aby pohodlí Dreamlineru poznali zájemci z celé spádové oblasti brněnského letiště, ať už z Moravy, tak i sousedního Slovenska,“ řekl Stanislav Zeman, generální ředitel Čedoku.

Neos s Čedokem již spolupracoval, jejich dreamliner létal loni z Prahy na Madagaskar. Letadlo bude v konfiguraci pro 359 cestujících v ekonomické a business light třídě. Business light nabízí pohodlnější a částečně polohovatelná sedadla, rozšířený catering i servis nápojů. Všechna místa v kabině jsou vybavena dotykovými obrazovkami s palubním zábavním systémem i USB pro dobíjení zařízení.

Boeing 787-9 společnosti Neos. Foto: NeosInteriér třídy Business Light na palubě 787-9 společnosti Neos. Foto: NeosInteriér ekonomické třídy na palubě Boeingu 787-9 společnosti Neos. Foto: NeosBoeing 787-9 společnosti Neos registrace EI-NEW v Praze před odletem na Madagaskar. Foto: Letiště PrahaBoeing 787-9 Dreamliner v barvách italského dopravce Neos. Autor: Anna Zvereva from Tallinn, Estonia, https://commons.wikimedia.orgBoeing 787-9 společnosti Neos v Ostravě. Foto: Radim Koblížka / LKMT SpottersBoeing 787-9 společnosti Neos v Ostravě. Foto: Radim Koblížka / LKMT SpottersBoeing 787-9 společnosti Neos v Ostravě. Foto: Radim Koblížka / LKMT SpottersBoeing 787-9 společnosti Neos v Ostravě. Foto: Radim Koblížka / LKMT Spotters
Tagy Boeing 787 Dreamliner BRQ BRQ-HKT Čedok HKT Letiště Brno Neos Phuket thajsko
95 komentářů