Spojení z Hořovic do Prahy autobusem zrychlí. Kraj začal konkurovat komerční lince

Autobus Iveco Crossways společnosti Arriva na lince z Králova Dvora do Prahy. Foto: PIDAutobus Iveco Crossways společnosti Arriva na lince z Králova Dvora do Prahy. Foto: PID

Podle Ropidu byly zrychlené spoje plánovány ještě před příchodem komerčních spojů.

Jen dva týdny poté, co na trasu ze Zbirohu a Hořovic do pražských Nových Butovic vyjel s novou komerční linkou dopravce Marek Psotný – Mauriga, se rozhodl i Středočeský kraj a Praha zavést zrychlené spojení z Hořovic do západní části Prahy.

Od dnešního dne zavádí nové zrychlené autobusové spoje linky 384/394 mezi Hořovicemi a Prahou. Ráno pojedou tři spoje z Hořovic a odpoledne dva spoje z Nových Butovic.

Zatímco u komerční linky platí jen tarif dopravce, v případě krajského spojení pak tarif Pražské integrované dopravy. Mluvčí Ropidu Filip Drápal ale odmítá, že zrychlení by bylo reakcí na vstup soukromého dopravce s komerčními spoji. „Tato změna byla připravována už od února, jen se čekalo na uvolnění protikoronavirových opatření. Se zavedením komerční linky to nesouvisí,“ dodal Drápal.

Z Hořovic vyjíždí autobusy ve 4:33, 5:27 a 6:28. Ve Zdicích se přemění z linky 384 na 394 a z Berouna pokračují bez zastávky až do Nových Butovic. Zpět odjíždí v 15:15 a 17:15. Dobou jízdy zůstává komerční linka rychlejší, protože jede mezi oběma městy bez zastávky. Jede 36-42 minut, zatímco spoje Pražské integrované dopravy 65 minut.

Jízdné u komerční linky stojí 48 Kč, v rámci PID 62 Kč. Pro pravidelnější dojíždění ale vyjde levněji tarif PID.

Tagy Hořovice - Praha Pražská integrovaná doprava
44 komentářů