Zbiroh a Hořovice mají novou autobusovou linku do Prahy, expres zvládne cestu i za 36 minut

Autobus Setra S 416 GT-HD. Foto: Marek Psotný - MaurigaAutobus Setra S 416 GT-HD. Foto: Marek Psotný - Mauriga

Nová linka je mimo tarif Pražské integrované dopravy, nabídne nejrychlejší spojení do západní části Prahy.

Na trh dopravců s komerčními autobusovými linkami vstupuje nový dopravce. Firma Marek Psotný – Mauriga dnes vyjela poprvé na lince ze Zbiroha a Hořovic do Prahy. Nové expresní spojení míří hlavně na cestující, kteří dojíždějí do Prahy. Firmě se podařilo získat licenci na linku až po odvolání u ministerstva dopravy.

Autobusy v Praze zamíří na autobusové nádraží v Nových Butovicích u stanice metra B. V úseku Zbiroh – Praha, Nové Butovice budou provozovány prozatím tři páry spojů v pracovních dnech, v úseku Hořovice – Praha, Nové Butovice pět párů spojů v pracovních dnech. Na linku nasadí autobusy Setra S 416 GT-HD.

Lidé z Hořovic či Zbirohu mohou dojíždět do Prahy v rámci tarifu Pražské integrované dopravy, tato linka ale není součástí systému a jezdí na vlastní komerční riziko. Jízdní řád je k dispozici zde.

Výhodou nové linky je krátká jízdní doba: z Hořovic do Nových Butovic jede autobus 36 – 42 minut podle jízdního řádu, což jinými autobusovými či vlakovými spoji s přestupem na metro není jinak možné. Jízdenka z Hořovic do Prahy vyjde na 48 Kč.

Tagy Marek Psotný - Mauriga Zbiroh - Hořovice - Praha
127 komentářů