Druhý RegioSprinter mimo provoz na stejné trati kvůli stromu. U Bečova zastavil vlaky i sesuv

Srážka jednotky RegioSprinter se stromem u Bečova nad Teplou. Foto: GWTRSrážka jednotky RegioSprinter se stromem u Bečova nad Teplou. Foto: GWTR

K obnovení provozu má dojít 25. prosince.

Společnost GW Train Regio přišla během jediného měsíce o druhou jednotku RegioSprinter na trati Karlovy Vary – Mariánské Lázně. Důvodem jsou srážky vlaku se stromem spadlým na trať.

K první události došlo 25. listopadu, k druhé dnes ráno v Bečově nad Teplou. Šlo o ranní vlak 7101 z Karlových Varů. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda je odhadnuta nejméně na milion korun.

Provoz na trati je zastaven nejméně do zítřejšího poledne. Došlo totiž nejen k pádu stromu, ale i sesuvu původy. „Jednotka je mimo provoz. Bohužel jde o druhý případ na této trati během jednoho měsíce,“ uvedl předseda představenstva GW Train Regio Peter Bosáček. Oprava si vyžádá několik měsíců.

Provoz na české železnici od včerejška komplikuje sněhová kalamita a její následky. Například až do 26. prosince nevyjedou vlaky na Moldavu. Správě železnic se rozbila sněhová fréza.

Srážka jednotky RegioSprinter se stromem u Bečova nad Teplou. Foto: GWTRSrážka jednotky RegioSprinter se stromem u Bečova nad Teplou. Foto: GWTRSrážka jednotky RegioSprinter se stromem u Bečova nad Teplou. Foto: GWTR
Tagy GW Train Regio RegioSprinter Správa železnic trať 149 Karlovy Vary dolní nádraží - Mariánské Lázně
49 komentářů