Spartakiádní smyčka Dlabačov ožije, město ji chce pronajmout i s vyřazenou tramvají

Smyčka Dlabačov. Pramen: Hl. m. PrahaSmyčka Dlabačov. Pramen: Hl. m. Praha

Tramvajová smyčka z roku 1948 byla postavena pro přesuny velkého množství účastníků a návštěvníků spartakiád.

Hlavní město Praha chce vzkřísit opuštěnou tramvajovou smyčku na Dlabačově. Vypsalo výběrové řízení na pronájem části smyčky, která má v následujících letech sloužit pro „komorní společenské a kulturní akce“. Součástí pronájmu je také vyřazená tramvajová souprava. Tramvajová smyčka z roku 1948 byla postavena pro přesuny velkého množství účastníků a návštěvníků všesokolských sletů a spartakiád.

Smyčka je v majetku Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) stejně jako tramvaj, která bude součástí pronájmu a v níž má být zázemí pro občerstvení. „Brzy nabídneme lidem z Malovanky nebo Pohořelce místo, kam mohou přijít třeba s dětmi na divadlo nebo si jen tak posedět,“ uvedla radní pro kulturu Hana Třeštíková.

Na druhé koleji bude o letních prázdninách začínat a končit nově zřízená turistická historická tramvajová linka 42.

Doba nájmu je stanovena na 5 let s opcí na dalších 5 let. Součástí nabídky je také v jednom z pilířů umístěné sociální zařízení, které bude třeba zrekonstruovat. Rozhodujícím kritériem bude „kvalita záměru na využití prostoru“, až poté cena a reference. Nájemce by měl být znám začátkem července.

Tagy dpp Hlavní město Praha smyčka Dlabačov
38 komentářů