South African Airways bojují o záchranu, škrtají velkou část linek

Airbus A340 společnosti South African Airways. Foto: Star AllianceAirbus A340 společnosti South African Airways. Foto: Star Alliance

Letecká společnost South African Airways (SAA) přeruší kvůli ekonomickým problémům do konce února provoz na části linek. Celkem ze sítě

Letecká společnost South African Airways (SAA) přeruší kvůli ekonomickým problémům do konce února provoz na části linek. Celkem ze sítě zmizí 12 destinací, omezí i mezinárodní linky včetně spojení do Evropy.

Aerolinky to dnes oznámily v tiskové zprávě. Jde o rozhodnutí krizového managementu, který věří, že se dlouhodobě ztrátové aerolinky podaří dostat do plusu a zachránit je. Firma je od prosince v ochraně před věřiteli.

Rušení se týká všech vnitrostáních linek i části mezinárodní. Skončí například spojení do Mnichova, Kantonu či Sao Paula. Z mezinárodní sítě zůstane v síti linek Londýn, Frankfurt, New York, Perth a Washington přes Akkru.

Správci firmy oznámili, že současně jednají o prodeji některých aktiv, propouštění části zaměstnanců či ukončení některých kontraktů. Firmu před krachem zachránila další půjčka od státní banky na konci roku. Aerolinky podle svých správců už nechystají další úpravy linek.

Rušené linky SAA

mezinárodní: Abidžan přes Akkru, Entebbe, Kanton, Hong Kong, Luanda, Mnichov, Ndola, Sao Paulo.

vnitrostátní: Port Elizabeth, East London, Durban

Tagy South African Airways
1 komentář