SOR představil svůj kloubový elektrobus, první má jezdit v kladenské MHD

Autobus SOR NS 18 Electric. Foto: Jan Sůra / Zdopravy,czAutobus SOR NS 18 Electric. Foto: Jan Sůra / Zdopravy,cz

Výrobce slibuje dojezd až 300 km.

Společnost SOR Libchavy poprvé představila na veletrhu CzechBus svůj nový elektrobus SOR NS 18 Electric. Jde o elektrickou verzi kloubového autobusu NS 18. Výrobce na něj má již první zakázku: podle rámcové smlouvy může dodat až osm těchto vozidel pro ČSAD MHD Kladno.

Elektrobus je kompletně nízkopodlažní. Energii čerpá z velkokapacitní baterie, která má umožnit dojezd až 300 kilometrů. Je plně klimatizovaný a vybavený kamerovým systémem.

SOR umožní u elektrobusu dobíjení jak přes noc v pomalém režimu, tak i v systému OppCharge pro průběžné nabíjení přes pantograf na střeše.

Zatím první zakázka je pro ČSAD MHD Kladno. Rámcová smlouva počítá s dodáním až osmi vozů, nemusí ale dojít k odebrání jediného vozu.

Autobus SOR NS 18 Electric. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czAutobus SOR NS 18 Electric. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czAutobus SOR NS 18 Electric. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czAutobus SOR NS 18 Electric. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czAutobus SOR NS 18 Electric. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czAutobus SOR NS 18 Electric. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czAutobus SOR NS 18 Electric. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz
Tagy elektrobus SOR Libchavy SOR NS 18 electric
24 komentářů