SOR Libchavy dodá 43 autobusů Transdevu pro provoz v Trenčíně

Autobus SOR NS18. Foto: Zdeněk Bek - DPPAutobus SOR NS18. Foto: Zdeněk Bek - DPP

Nové autobusy začnou v Trenčíně jezdit od září.

Společnost SOR Libchavy získala další velkou zakázku na Slovensku. Pro společnost Transdev dodá celkem 43 autobusů v provedení pro městskou hromadnou dopravu v Trenčíně.

Půjde o dodávku celkem 38 dvanáctimetrových autobusů SOR NSG 12 a pěti kloubových autobusů SR NSG 18. Spolupráce Transdevu a SOR se na Slovensku prohlubuje, na konci roku loňského roku předal dopravci 80 nových vozidel pro provoz v Nitře.

„Naše společnost má dlouhodobé zkušenosti s provozem linkových i městských autobusů SOR na naftový, elektrický, ale i plynový (CNG) pohon. V současné době dokonce na Ostravsku dlouhodobě testujeme i zcela nový linkový autobus řady ICN. Nedávné zařazení velké flotily nových autobusů do provozu v Nitře se obešlo bez větších komplikací. Také v případě zakázky pro Trenčín jsme se proto rozhodli, že vsadíme na osvědčenou techniku, abychom byli schopni v poměrně krátkém čase zajistit budoucí provoz,“ prozradil Radim Novák, jednatel společnosti Transdev pro ČR a SR.

Červeno-bílé provedení

Zakázka má hodnotu zhruba 300 milionů korun (cca 12 milionů eur). Autobusy mají být předány do města do konce srpna 2022, neboť od 1. 9. 2022 přebírá Transdev provoz místní MHD, a to na dobu 10 let. Dosud linky MHD v devátém největším městě Slovenska provozuje SAD Trenčín.

Autobusy budou vyhotoveny v červeno-bílém provedení respektujícím barvy města, logo města Trenčína se objeví i na potazích sedadel v interiéru. Plnění autobusů zemním plynem bude realizováno na nově vybudované stanici na CNG, jejíž výstavbu zajišťuje Transdev ve spolupráci s městem. Vozidla budou vybavena klimatizací, USB nabíječkami a informačním systém. Modernější autobusy mají pomoci nalákat lidi zpět do MHD.

„Jsme velice rádi a moc si vážíme toho, že společnost Transdev opětovně vložila důvěru v naši společnost a budeme mít tedy příležitost se podílet na změně v kvalitě cestování v trenčínské MHD. Je nám ctí, že tato změna bude opět spojována právě se značkou SOR. Po Nitře tak naše městské autobusy většinově zajistí dopravní obslužnost v dalším slovenském krajském městě.“ uvedl Filip Murgaš,  jednatel společnosti SOR Libchavy.

Tagy SOR Libchavy Transdev Trenčín
8 komentářů