SOR dodá 13 elektrobusů rumunskému městu Alba Iulia

Český výrobce měl v tendru čtyři konkurenty, z Francie, Turecka, Polska a Číny

Český výrobce SOR Libchavy dodá 13 elektrických autobusů do města Alba Iulia v rumunské Transylvánii. Podpis smlouvy oznámil starosta města Gabriel Plesa.

„Ve výběrovém řízení zvítězila česká společnost, která dodá 13 elektrobusů, 13 stanic s pomalým nabíjením a 4 stanice s rychlým nabíjením,“ uvedl starosta. Hodnota zakázky činí 34,2 milionu lei (cca 181 milionů Kč).

Dvanáctimetrové elektrobusy ENS 12 budou vybaveny například kamerovými systémy uvnitř i zvenku, informačními systémy pro cestující nebo systémem počítání cestujících. „Je to první krok k zefektivnění veřejné osobní dopravy v našem městě a ke snížení dotací vyplácených městem. Je to začátek cesty ke skutečné městské mobilitě v Alba Iulia,“ doplnil starosta.

Český výrobce měl v tendru čtyři konkurenty, z Francie, Turecka, Polska a Číny. Tendr organizovalo ministerstvo veřejných prací a místního rozvoje pro čtyři regiony. SOR by měl dodat i devět elektrobusů pro město Ploješť.

SORu se v Rumunsku daří dlouhodobě. Například v roce 2019 uspěl ve třech velkých soutěžích na dodávku nových elektrobusů pro města Turda, Brašov a Zalău. Celkem šlo o 72 vozidel.

Tagy Alba Iulia rumunsko SOR
31 komentářů