dkv-spojujeme

SOR získal velké zakázky na elektrobusy, do Rumunska jich dodá celkem 72

Autobos SOR ENS 12. Foto: SORAutobos SOR ENS 12. Foto: SOR

Tuzemský výrobce autobusů SOR Libchavy uspěl ve třech velkých soutěžích na dodávku nových elektrobusů v Rumunsku. Do měst , Turda,

Tuzemský výrobce autobusů SOR Libchavy uspěl ve třech velkých soutěžích na dodávku nových elektrobusů v Rumunsku. Do měst , Turda, Brašov a Zalău dodá celkem 72 svých elektrobusů. Získání nových zakázek potvrdil obchodní ředitel SOR Filip Murgaš.

Firma už letos finišuje se zakázkou pro město Turda, kterou získal loni na konci roku. Do města dodá deset elektrobusů EBN 9,5 a deset EBN 11. mSoučástí je i dvacet pomalých nabíječek a dvě rychlonabíječky.

Celkem 32 elektrobusů dodá firma do Brašova, půjde o typ ENS 12. První elektrobusy má dodat firma v květnu příštího roku, všechny do února roku 2021. Celkem jde o zakázku v hodnotě 448 milion korun, město navíc chystá soutěže na další elektrobusy.

Dvacet nových elektrobusů dodá SOR do města Zalău, půjde o deset ENB 9,5 a deset ENS 12. „Většinou jde o zakázky financované z evropských fondů,“ dodal Murgaš. V případě Brašova jde o 80 %. Zakázka má hodnotu v přepočtu 316 milionů korun.

Tagy elektrobusy SOR
10 komentářů