Solaris dál vládne autobusům v Ostravě, dodá dalších 24 autobusů na plyn. Scania byla dražší

Solaris Urbino 12 CNG v Ostravě. Foto: DPOSolaris Urbino 12 CNG v Ostravě. Foto: DPO

Polský výrobce autobusů Solaris dál drží svoji dominanci v zakázkách na nové autobusy pro Dopravní podnik Ostrava (DPO). Vyhrál novou

Polský výrobce autobusů Solaris dál drží svoji dominanci v zakázkách na nové autobusy pro Dopravní podnik Ostrava (DPO). Vyhrál novou zakázku na 24 dvanáctimetrových autobusů s pohonem na zemním plyn (CNG).

Vítězství Solarisu vyplývá z dat v registru smluv a profilu zadavatele. Do soutěže se přihlásila ještě Scania, ta ale nabídla vyšší cenu.

Podle smlouvy zaplatí DPO za 24 autobusů 169,7 milionu korun, náklady na pravidelnou údržbu po dobu záruky na pět let jsou 289,8 tisíc korun.  Nákup autobusů bude DPO financovat s dotací z Integrovaného regionálního operačního programu.Všech 24 autobusů má být dodáno do 11 měsíců od podpisu smlouvy. Cena za nový autobus měla v hodnocení váhu 70 %, zbytek připadl na náklady na servis.

Pro Solaris jde o další zakázku v Ostravě, v lednu uzavřel smlouvu na dodávku 37 kloubových autobusů.

Jde o další krok, který má přinést konec naftových autobusů v Ostravě, ten by měl nastat letos. U autobusů postupně DPO přešel na CNG zůstává aktuálně zhruba necelá stovka dieselových autobusů. Jejich poslední nákup se uskutečnil před osmi lety. Část firma prodá, část si ještě ponechá. „Budou sloužit jako studená záloha například pro případ blackoutu,“ vysvětlil na začátku roku generální ředitel Daniel Morys.

 

Tagy dopravní podnik ostrava DPO Solaris
13 komentářů