Ostrava koupí 37 kloubových autobusů na plyn od Solarisu za 329 milionů korun

Kloubový autobus Solaris Urbino. Foto: SolarisKloubový autobus Solaris Urbino. Foto: Solaris

Polský výrobce autobusů Solaris uspěl s další zakázkou pro Dopravní podnik Ostrava. Dodá celkem 37 autobusů na stlačený zemní plyn

Polský výrobce autobusů Solaris uspěl s další zakázkou pro Dopravní podnik Ostrava. Dodá celkem 37 autobusů na stlačený zemní plyn CNG v hodnotě 329 milionů korun. Vyplývá to z informací na profilu zadavatele, na které jako první upozornil server Československý dopravák.

Solaris byl podle písemné zprávy zadavatele jediným soutěžícím. Cenou se těsně vešel pod odhadovanou hodnotu zakázky. I když smlouva ještě není zveřejněna, patrně půjde o vozidla Solaris Urbino 18. „Tato vozidla by měla v následujících letech nahradit opotřebované naftové 18m busy typu Karosa a Solaris. Nasazování nových busů bude odpovídat současné výpravě uvedených vyřazovaných autobusů,” uvedl loni v létě při vypsání soutěže ředitel technického úseku DPO Martin Chovanec.

Solaris patří dlouhodobě k vítězům zakázek na nové autobusy v Ostravě. Nové autobusy budou klimatizované, podle zadávací dokumentace by měly mít například uzavřenou kabinu řidiče s jedním křídlem předních dveří vyhrazeným pouze pro potřeby řidiče anebo použití informačních panelů s bílými LED diodami namísto dříve používaných oranžových. Všechna vozidla mají být dodána do konce listopadu letošního roku.

Tagy cng dopravní podnik ostrava DPO Solaris Solaris Urbino 18
8 komentářů