Smutek: Zářijová přehlídka vlaků InnoTrans se odkládá

Z veletrhu InnoTrans. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářZ veletrhu InnoTrans. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Berlínský železniční veletrh InnoTrans, který se koná jednou za dva roky, se letos odkládá. Organizátoři tak zareagovali na rozhodnutí berlínského

Berlínský železniční veletrh InnoTrans, který se koná jednou za dva roky, se letos odkládá. Organizátoři tak zareagovali na rozhodnutí berlínského senátu, který včera vydal zákaz konání akcí s účastí pěti tisíc lidí a větších. Zákaz platí až do 24. října. Důvodem je virová nákaza.

Letošní InnoTrans se měl konat od 22. do 25. září. „Dolaďujeme náhradní termín, který oznámíme nejpozději začátek května,“ uvedli organizátoři na stránkách veletrhu. Pro partnerské médium Railway Gazette pak dodali, že se veletrh uskuteční na jaře příštího roku.

InnoTrans je největší světový veletrh zaměřený na železnici. V roce 2018 se zde prezentovalo přes 3000 vystavovatelů z 61 zemí. Láká i statisíce příznivců železnice z řad široké veřejnosti.

Tuzemská výstava Czech Raildays, která se koná v červnu v Ostravě, rovněž nebude. Pořadatelé již rozeslali vystavovatelům oznámení, že akci ruší.

Z veletrhu InnoTrans. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Z veletrhu InnoTrans. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Tagy Innotrans Top
10 komentářů