Smartwings uhájily další velký kontrakt u tuzemských cestovek. Budou dál létat pro Čedok

Boeing 737 MAX 8 registrace OK-SWA společnosti Smartwings před testovacím letem 25.3. 2021. Foto: SmartwingsBoeing 737 MAX 8 registrace OK-SWA společnosti Smartwings před testovacím letem 25.3. 2021. Foto: Smartwings

Smartwings uhájily kontrakty s hlavními českými cestovkami.

Letecká společnost Smartwings bude i nadále do velké části destinací výhradním dopravcem cestovní kanceláře Čedok. Dopravce oznámil  nový kontrakt s jednou z největších cestovních kanceláří na českém trhu v tiskové zprávě. Od listopadu budou Smartwings zajišťovat lety na Kanárské ostrovy, na Madeiru a dalších evropských destinací, které začnou Smartwings obsluhovat v letním letovém řádu.

„Jsem potěšen, že jsme dosáhli dohody s leteckou společností Smartwings a nabídneme našim klientům více než 80 leteckých spojení do oblíbených dovolenkových destinací nejen z pražského letiště, ale také z Brna a Ostravy v nadcházejícím zimním a letním letovém řádu. Na partnerství se Smartwings si cením jejich flexibilitu a provozní spolehlivost, “ uvedl Stanislav Zeman, generální ředitel Čedoku.

Zpráva přichází v době, kdy na český trh nastupují i do ryze prázdninových destinací Eurowings, které už oznámily plán získat i část trhu letů pro cestovní kanceláře. Dceřiná společnost Lutfhansy zatím nechce jít cestou čistě charterových letů, ale prodeje části kapacity na pravidelných linkách.

Velmi si vážíme toho, že jsme opět získali důvěru jedné z nejvýznamnějších cestovních kanceláří a uspěli v tvrdé konkurenci ostatních leteckých společností. Čedok patří k našim dlouhodobým a strategickým partnerům, o to více je toto partnerství pro nás cennější,“ podotkl Roman Vik, člen představenstva a generální ředitel Smartwings.

Čedok se už dříve rozhodl pro dálkové lety využívat služeb italské společnosti Luke Air a jejího Airbusu A330-200.

Během zimní sezóny budou letadla Smartwings dopravovat klienty Čedoku z Prahy na tři Kanárské ostrovy (Tenerife, Fuerteventura a Lanzarote), na ostrov Madeira (Funchal) a do egyptských letovisek Hurghada a Marsa Alam. V létě budou letadla v barvách Smartwings mířit s klienty Čedoku do celého portfolia destinací Smartwings. Už dříve oznámily Smartwings pokračování zakázek pro jiné velké cestovní kanceláře, například Exim Tours, Fischer nebo Blue Style.

Tagy Čedok smartwings
28 komentářů