Smartwings spustily přímou linku z Prahy na Azorské ostrovy

Boeing 737-800 společnosti Smartwings. Autor: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýBoeing 737-800 společnosti Smartwings. Autor: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

První let na nové lince z Prahy na Azorské ostrovy byl dnes dle sdělení společnosti zcela obsazen.

Letecká společnost Smartwings dnes otevřela nové přímé letecké spojení z Prahy na letiště Ponta Delgada na Azorských ostrovech. Pravidelná linka na největší azorský ostrov São Miguel je k dispozici dvakrát týdně, v úterý a pátek.

Dostat se přímým letem bez přestupů z Prahy na Azorské ostrovy v Atlantiku bylo dosud nemožné. Linka bude obsluhována letadlem Boeing 737 s kapacitou 189 míst. První let na nové lince z Prahy na Azorské ostrovy byl dnes dle sdělení společnosti zcela obsazen.

Let QS1172 bude odlétat z Letiště Václava Havla Praha vždy v úterý a pátek v poledne (12:00) s příletem do Ponta Delgady v 15:30 místního času. Pro zpáteční let QS1173 z Ponta Delgady do Prahy počítá letový řád s odletem v 16:15 místního času, na pražském letišti stroj přistane ve 22:50.

Pokud jde o destinace v Atlantiku, poskytuje český dopravce pravidelné letecké spojení rovněž mezi Prahou a Kanárskými ostrovy (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, od 4. června přibude La Palma) a portugalskou Madeirou.

Letecká společnost Smartwings nabídne během letního letového řádu z Prahy celkem pět nových leteckých spojení:

Ponta Delgada (Azorské ostrovy, od 26. dubna, 2 x týdně z Prahy)
Izmir (Turecko, od 30. května, 2 x týdně z Prahy)
Atény (Řecko, od 31. května, 2 x týdně z Prahy)
Brindisi (Itálie, od 3. června, 2 x týdně z Prahy)
La Palma (Kanárské ostrovy, od 4. června, 1 x týdně z Prahy)

Smartwings nasadí v nadcházející letní sezóně flotilu 58 letadel.

Tagy Azorské ostrovy smartwings
46 komentářů