Smartwings otevřou pravidelnou linku na Azory

Boeing 737-800 společnosti Smartwings. Autor: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýBoeing 737-800 společnosti Smartwings. Autor: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Linka bude v provozu dvakrát týdně.

Letecká společnost Smartwings poprvé nabídne pravidelnou linku z Prahy na Azorské ostrovy. Na ostrovy v Atlantském oceánu bude létat dvakrát týdně.

Novou linku spustí dopravce v dubnu příštího roku, její start oznámil v tiskové zprávě. Na letiště Ponta Delgada na Azorských ostrovech bude létat v úterý a pátek. Ponta Delgada leží na největším azorském ostrově São Miguel. Dostat se přímým letem bez přestupů z Prahy na Azorské ostrovy v Atlantiku bylo doposud nemožné.

Let QS1172 bude odlétat z Letiště Václava Havla Praha vždy v úterý a pátek v poledne s příletem do Ponta Delgady v 15:30 místního času. Pro zpáteční let QS1173 z Ponta Delgady do Prahy počítá letový řád s odletem v 16:15 místního času a na Letišti Václava Havla letadlo přistane ve 22:50. Prodej letenek začne zítra, cena má začínat na 5500 Kč za jednosměrnou letenku. Let trvá zhruba pět hodin.

Smartwings v Atlantiku létají na čtyři letiště Kanárských ostrovů, od května příštího roku bude dopravce nabízet spojení na Tenerife denně. Smartwings mají v nabídce i lety na Madeiru.

Čedok nabídne zájezdy na Azorské ostrovy, turisty z Prahy dopraví Smartwings

Tagy Azorské ostrovy PDL prg PRG-PDL smartwings
129 komentářů