Slovenské AirExplore mají nového majitele, nově patří největšímu ACMI poskytovateli

Boeing 737-800 společnosti Air Explore. Foto: Air ExploreBoeing 737-800 společnosti Air Explore. Foto: Air Explore

Skupině Avia Solutions Group již patří například letecké společnosti SmartLynx Airlines, Bluebird Nordic, Avion Express a další.

Největší poskytovatel ACMI na světě, litevská skupina Avia Solutions Group, informovala v tiskové zprávě o koupi letecké společnosti AirExplore. Slovenský dopravce se stejně jako jeho nový vlastník dlouhodobě zaměřuje na takzvaný ACMI pronájem jiným společnostem. Pod služby ACMI spadá pronájem letadel včetně posádek.

„Slovensko nabízí dynamické podnikatelské prostředí a slovenské osvědčení leteckého provozovatele představuje významnou výhodu poskytující větší možnosti rozšíření geografického dosahu, ale i nové letecké spojení,“ uvedl Jonas Janukenas, ředitel Avia Solutions Group.

Skupině Avia Solutions Group již patří například letecké společnosti SmartLynx Airlines, Bluebird Nordic, Avion Express, KlasJet nebo Magma Aviation. V Bratislavě sídlící AirExplore provozuje flotilu deseti letadel typu Boeing 737-800. Osm je v pasažérské verzi, dvě jsou ve variantě nákladní.

„Naše přítomnost v přední skupině leteckých služeb a největším světovém poskytovateli ACMI nám přinese nejen cenné know-how, ale také nové obchodní příležitosti a posílí naši pozici na trhu. Očekáváme období růstu a rozvoje našeho dopravce,“ doplnil Martin Štulajter, generální ředitel AirExplore.

Tagy ACMI ACMI pronájem AirExplore Avia Solutions Group AXE ED slovensko
Žádné komentáře