dkv-spojujeme

Smartwings nasadily první boeing od Swift Air, kvůli výpadku MAXů je v Praze dříve

Letecká společnost Smartwings zařadila do flotily první ze čtyř Boeingů 737-800 americké letecké společnosti Swift Air. Firma je využívala pro

Letecká společnost Smartwings zařadila do flotily první ze čtyř Boeingů 737-800 americké letecké společnosti Swift Air. Firma je využívala pro letní sezónu už loni, letos kvůli chybějícím 7 letadlům Boeing 737 MAX 8 přilétly z USA o několik týdnů dříve, než byl původní plán.

První letadlo Boeing 737-800 registrace N917XA už přelétlo v týdnu z letiště Greenboro v Severní Karolíně přes Reykjavík do Prahy a Smartwings ho začaly nasazovat na své lety i pro provoz ČSA. Ty si musely už minulý týden najmout kvůli chybějícím letadlům Airbus A320 bulharského dopravce Fly2Sky.

Na dřívější nasazení letadel upozornil jako první twitterový účet Centaureax.  Mluvčí Smartwings Vlaďka Dufková potvrdila, že první dvě letadla budou nasazeny zhruba o dva týdny dříve, než původně dopravce plánoval.

Podle údajů na Flightradar24.com má za sebou už lety například do Milána, Barcelony či Hurghady. První letadlo je šestnáct let staré.

Smartwings s americkým dopravcem spolupracuje od roku 2017, přes zimu pro něj naopak létá na letech z USA do Karibiku. Další letadla mají být ve flotile od května a června. Jde o pronájem letadla s piloty, stevardky jsou české. Swift Air loni zaznamenal na dvou letech Smartwings i dva bezpečnostní incidenty: nejprve v červnu škrtl v Heraklionu  částí trupu o dráhu při přistání, v Pardubicích v srpnu vyjel po přistání z dráhy.

Tagy Boeing 737-800 smartwings Swift Air uzemnění letadel 737 MAX
1 komentář