Smartwings přebírají další linku ČSA. Po Nice začnou létat na londýnské Heathrow

Boeing 737-700 společnosti Smartwings a Airbus A319 ČSA. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-700 společnosti Smartwings a Airbus A319 ČSA. Foto: Letiště Praha

Smartwings plánují do Londýna čtyři lety týdně. Do britské metropole aktuálně létá jen Ryanair.

Letecká společnost Smartwings spustí v červnu nové přímé spojení z Prahy na hlavní londýnské letiště Heathrow.

Vyplývá to z rezervačního systému dopravce. Smartwings budou létat na Heathrow od 3. června čtyřikrát týdně: ve čtvrtek, pátek, v neděli a v pondělí. Každý den bude dopravce létat v jiný čas: ve čtvrtek odlétá z Prahy v 9:45, v pátek ve 14:00, v pondělí v 15:50 a v neděli v 18:50. Ceny nejlevnějších zpátečních letenek bez odbaveného zavazadla začínají na 6 700 Kč.

Jde o linku, kam se loni po deseti letech vrátily České aerolinie. Do Londýna aktuálně létá z Prahy jen Ryanair na letiště Stansted. British Airways chystají návrat na linku z Prahy do Londýna na Heathrow od 28. května (podle údajů v rezervačním systému), easyJet plánuje návrat na červenec.

Pro Smartwings jde o další linku, kterou převzaly po Českých aeroliniích. Od 10. června budou létat do francouzského Nice. Linka měla původně začít 6. května, nakonec ale došlo k posunu linky na červen. Lety jsou naplánovány dvakrát týdně, ve čtvrtek a v neděli.

Tagy LHR Londýn Londýn Heathrow PRG-LHR smartwings Top
85 komentářů