Smartwings posílají letadla do zahraničí, začínají létat z Německa a Emirátů

Smartwings začaly létat z Německa do Abú Dhabí. Zdroj: SmartwingsSmartwings začaly létat z Německa do Abú Dhabí. Zdroj: Smartwings

V rozestupu pár dnů rozeběhl český dopravce kontrakty s Etihad Holidays i s flydubai.

Letecká společnost Smartwings vyslala svá letadla plnit zahraniční kontrakty. Ve spolupráci s Etihad Holidays spustila charterové lety z Německa do Abú Dhabí, ke kterým se později přidal ACMI pronájem pro flydubai.

Na program dovolenkových letů ze tří německých letišť vyčlenila aerolinka jeden letoun Boeing 737 MAX 8, konkrétně stroj nesoucí registraci OK-SWB. Létat bude z Lipska, Kolína nad Rýnem a Norimberku, a to denně až do konce května. Deníku Zdopravy.cz to řekla mluvčí aerolinky Vladimíra Dufková.

V rámci zimní sezóny se budou letadla českého dopravce objevovat také na linkách flydubai. Kontrakt počítá s takzvaným ACMI pronájmem čtyř letadel Boeing 737-800 NG. Platný je na období od 17. října 2023 do 16. dubna 2024. Dohoda má umožnit společnosti flydubai navýšit její kapacity během období s vyšší poptávkou.

Uzavřená smlouva je mezi oběma dopravci již třetí v pořadí. Firmy navzájem spolupracují od roku 2019. V minulých letech zamířily do Dubaje z Česka desítky členů letového personálu.

Značná část zaměstnanců Smartwings byla donedávna také v Tel Avivu, dopravce tam měl kvůli pronájmu několika letadel izraelským aeroliniím jednu ze svých základen. Z důvodu napadení země teroristy z Hamásu bylo rozhodnuto o evakuaci strojů i personálu mimo Izrael.

Tagy dubaj Etihad Etihad Airways flydubai FZ smartwings spojené arabské emiráty SW
29 komentářů