Smartwings pronajmou čtyři letadla flydubai, v Emirátech budou létat až do půlky dubna

Boeing 737-800. Foto: SmartwingsBoeing 737-800. Foto: Smartwings

ACMI pronájem navazuje na spolupráci z minulých let, letadla posílí kapacity dopravce během období s vysokou poptávkou.

Spolupráce mezi leteckými společnostmi Smartwings a flydubai bude pokračovat i během nadcházející zimní sezóny. Uzavření nové smlouvy o pronájmu čtyř letadel Boeing 737-800 NG českého dopravce potvrdily obě aerolinky. Kontrakt je platný na období od 17. října 2023 do 16. dubna 2024.

Takzvaný ACMI pronájem zahrnuje nejen letadla, ale i posádku, údržbu a pojištění. Dohoda má umožnit společnosti flydubai navýšit její kapacity během období s vyšší poptávkou. Smartwings se naopak na domácím trhu zaměřují prioritně spíše na letní dovolenkové lety.

Uzavřená smlouva je mezi oběma dopravci již třetí v pořadí. Firmy navzájem spolupracují od roku 2019. V minulých letech zamířily do Dubaje z Česka desítky členů letového personálu. Flydubai nyní provozuje flotilu 79 letadel Boeing 737, zastoupeny jsou v ní jak verze -800, tak MAX 8 i MAX 9.

Půjčování letadel není pro Smartwings nic neobvyklého. Kromě již zmíněných kontraktů s flydubai spolupracuje aerolinka pravidelně i s dalšími společnostmi, svá letadla už například posílala na zimu do Kanady, odkud si stroje na léto zase naopak půjčuje. Během letní sezóny má takto pronajato několik letadel od různých dopravců.

 

Tagy dubaj flydubai FZ smartwings SW
19 komentářů